Herfst 2020: Haal de herfst naar binnen met deze styling tips voor je interieur.

Het is de eerste week van september en de herfst lijkt al zijn intrede te doen. De herfst is een van mijn favoriete seizoenen. Tijdens de herfst komen de kaarsen door het hele huis te staan, plaids worden bij de bank gelegd en ontzettend veel smaken thee in huis gehaald. Want wat is er nou fijner dan met een kop thee op de bank een goed boek te lezen terwijl het buiten regent?

Zo haal ik de herfst in huis: de voorbereidingsfase.

Aan het begin van het seizoen ga ik het huis rond en bedenk ik welke kamers ik wil aanpassen aan het herfstseizoen. Vervolgens maak ik een lijst met alle benodigdheden en ga ik opzoek naar wat er al is. Ook bedenk ik welke kleuren ik wil gebruiken deze herfst. Dit jaar besluit ik om de herfst tinten vanuit de natuur over te nemen, een mengeling van groen, oranje en rood tinten.

Allereerst: de woonkamer

In deze blog neem ik je mee met de eerste stappen van het stylen van de woonkamer. Te beginnen met een van onze eye-catchers: de haard. Deze is op dit moment nog niet in gebruik, waardoor alle accessoires dichtbij gezet kan worden.

DIY: Zelf droogbloemen maken

Tijdens de herfst ben ik in het weekend bezig om bloemen van buiten te drogen voor de wintermaanden. Door ze ondersteboven te hangen drogen ze langzaam uit en zijn ze de hele winter door goed. Zodra ze helemaal droog zijn haal ik de bloemen van de schouw en komen ze in een bloemstuk.

Van de lampionnen heb ik een slinger gemaakt met een oud touw. Samen met een grote naald kun je het touw zo door de lampionnen heen rijgen. Je kunt deze lampionnen heel makkelijk drogen door ze op een stuk keukenpapier te leggen. Of haal ze al gedroogd in een winkel en start direct met het maken van een herfstslinger.

Naast droogbloemen staan er ook verse bloemen en planten in huis om een gezellige sfeer in huis te creëren. Knusheid en warmte staan centraal bij de herfstcollectie. Zo kun je bolchrysanten nu in herfstkleuren kopen. Stop ze in een rieten mand en je hebt een herfststuk in 10 seconden. Er staan er trouwens ook twee bij onze buitendeur. Ik vind ze zo gezellig staan!

Kussens: overal kussens!

Wil je snel en makkelijk meer knusheid in huis creëren? Werk met kussens! Mix en match verschillende kussens en kleuren met elkaar tot een geheel. Door slechts de twee oranje/rode kussens toe te voegen veranderd de sfeer van zomers naar een herfsttint.

Dit was slechts de voorbereiding deze week. Vanaf volgende week gaan we steeds meer herfst accessoires toevoegen in en om huis. Nog heel even geduld en dan kunnen we ook werken met malusappeltjes, echte pompoenen en nog veel meer!

Volgende week:

Volgende week starten we met het omtoveren van de keuken. Want ook die gaat mee in de herfststyling. Daar heb ik al hele leuke ideeën voor!

Liefs Sharon,
Interieurstyliste